Wie kent ze niet van vroeger: de macramé plantenhanger! Het verschil met vroeger is dat ik ze toen foeilelijk vond. Gelukkig is mijn smaak met de jaren wel veranderd, misschien komt het ook door alle leuke inspiratie van interieurs dat ik de plantenhanger nu ineens wél heel leuk vind! Bij het zoeken op internet kwam ik de meest kleurrijke, vrolijke en creatieve ideeën tegen. Tijd dus om het zelf eens uit te proberen!

Het leuke van deze DIY macramé is dat het heel moeilijk lijkt, maar het eigenlijk best makkelijk is. Enjoy!

Nodig:
– Schaar
– Touw (dun/dik/gekleurd, eigen keus!)
– Metalen of houten ring

Stap 1
Knip 4 gelijke stukken touw. Hou er rekening mee dat de macramé ongeveer de helft zo klein wordt als het stuk touw wat je knipt.

Stap 2
Haal de 4 stukken touw tot de helft door de ring. Maak bovenin bij de ring een grote knoop met alle stukken touw. Dit wordt het gedeelte waaraan je macramé plantenhanger straks komt te hangen.

_MG_9067
_MG_9069

Macrame

Stap3
Verdeel de touwen in groepjes van 2. Knoop de 2 strengen op ongeveer 20 cm afstand van de grote knoop. De afstand hiervan kan ook verschillen. Als je liever bovenin al wilt beginnen kan dit ook!

_MG_9077

Stap 4
Verdeel het touw na de knoop weer in strengen en maak een knoop met de strengen die naast elkaar liggen. Maak deze knoop ongeveer op 5 cm afstand van de vorige knoop als je dik touw gebruikt, met dunner touw kan je dit op 10 cm afstand doen. Knoop de 2 buitenste strengen aan elkaar.

_MG_9080

Stap 5
Verdeel het touw weer in gelijke strengen en herhaal stap 4, dit kan je net zo lang doen als je zelf weer, maar hou er rekening mee dat er aan het eind nog een knoop gemaakt moet kunnen worden van al het touw.

_MG_9081

Stap 6
Maak één grote knoop van al het touw. Dit is het eind van je macramé en hierop zal je plantenpotje rusten.

_MG_9084

Macrame1

En klaar is je plantenhanger!

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het hieronder weten in een reactie!
Tips en andere reacties zijn uiteraard ook welkom 🙂

Liefs, Annemarie