Dakkapel aftimmeren

Ieder interieur is anders, dat komt doordat iedereen een andere smaak heeft en gelukkig maar, want anders zou het een eentonige wereld worden. In dit artikel op binnenkoekeloeren.nl gaan we het hebben over het interieur van een dakkapel of beter gezegd hoe kan een dakkapel aan de binnenkant worden afgewerkt? Het is een vraag die je veelvuldig tegenkomt op het internet, tenminste als je geïnteresseerd bent in dakkapellen, maar waar je na veel zoeken het antwoord nog niet op zult vinden. Vandaar dat we even een paar minuten van onze tijd besteden aan dit onderwerp.

De dakkapel aftimmeren

Je laat een dakkapel plaatsen, wanneer de ruimte op de zolder te beperkt is, het te donker is of wanneer de woning een hogere waarde moet hebben, waardoor deze makkelijker verkocht kan worden. Een dakkapel is weliswaar een investering van duizenden euro’s, maar wel één die helemaal op maat kan worden gemaakt. Dat geldt ook voor de binnenafwerking van de dakkapel.

Er kan gekozen worden tussen vier manieren van binnenafwerking, te beginnen met de meest simpele en minst kostbare manier. Wanneer je het eenvoudig wilt houden, dan is geen binnenafwerking de beste keuze. De binnenkant van de dakkapel wordt dan niet afgetimmerd, waardoor na het plaatsen de houtenconstructie, het isolatiemateriaal en de folies zichtbaar blijven. Je moet dan de binnenkant van de dakkapel zelf wel aftimmeren, maar dat kan worden gecombineerd met het aftimmeren van de zolder, waardoor één geheel ontstaat.

Niveau twee kost logischerwijs iets meer, dat komt niet doordat de zolder wordt afgetimmerd, maar doordat de dakkapel zelf van plaatmateriaal wordt voorzien. Voor het aanbrengen van het plaatmateriaal moet 200 tot 300 euro worden neergeteld. Je kunt het plaatmateriaal wel zelf kiezen, de meest voorkomende soorten zijn gips, MDF en (groene) spaanplaat.

De zolder aftimmeren

Heb je een iets groter budget of ben je gewoon niet zo handig, dan is het misschien verstandig te kiezen voor het derde of vierde niveau. Laten we beginnen bij het derde niveau, waarbij niet alleen de dakkapel wordt afgetimmerd, maar ook de nieuw aangebrachte balken rondom de dakkapel, waardoor de zolder en de dakkapel al echt één geheel vormen. Soms wordt bij dit niveau ook het plafond van de dakkapel doorgetrokken naar het plafond van de zolder. De gemiddelde dakkapel specialist rekent voor het aftimmeren van de ruimtes rondom de dakkapel 500 tot 1.000 euro.

Hoeveel het meest luxe niveau kost is maar moeilijk in te schatten, het kan 1.000 euro bedragen, maar ook zomaar het dubbele. Het vierde niveau staat gelijk aan een kleine zolderverbouwing. Ofwel, het plaatsen van muren, het zetten van deuren, het aanbrengen van elektronica of zelfs het stucen van wanden. Dat allemaal naast het aftimmeren van de dakkapel en de ruimtes rondom de dakkapel. Je kunt je voorstellen dat hiervoor niet een standaard prijskaartje bestaat en dat de meerkosten puur afhangen van het beschikbare budget.

Tot zover de uitleg over dakkapel aftimmeren, mocht je meer willen weten over dakkapellen dan adviseren we de volgende pagina te bezoeken: http://www.huisjeopknappen.nl/dakkapel.