Interieur

Vintage lampen zijn in trek

Vintage Hanglampen

Lampen maken je huis, althans die mogelijkheid hebben ze. Het mooiste is als je deze mogelijkheid benut. Je kunt natuurlijk lampen aanschaffen die niet opvallen bij de rest van je interieur, maar dat is erg jammer. Wil je je huis een nieuwe uitstraling geven of ga je je hele huis opnieuw inrichten? Besteed dan eens extra aandacht aan de lampen die je gaat plaatsen. Deze kunnen veel voor je inrichting betekenen. Wil je echt de aandacht trekken, kies dan voor lampen volgens de laatste mode. Iets dat de laatste tijd erg in trek is, is decoratieve en sfeervolle vintage verlichting.

Wat zijn vintage lampen precies?

Vintage is een hele brede uitdrukking. Als je het hebt over vintage lampen, dan kan het gaan over echte antieke lampen, maar ook over nieuwe lampen die eruitzien als lampen die jaren geleden in de mode waren. Het grappige is dat mode vaak terugkomt, en dat is ook nu weer te zien. De nieuwe stijl op het gebied van huisinrichting die erg populair is, is namelijk die op het gebied van vintage. Als je op internet zoekt op ‘vintage lampen’ of ‘vintage verlichting’, kom je vanzelf bij enkele mooie voorbeelden uit.

Vintage verlichting in verschillende soorten en maten

Verlichting is er in verschillende soorten en maten. Bedenk bij het aanschaffen van nieuwe verlichting waar je deze wilt plaatsen, welke uitstraling je wilt bereiken en kijk vooral ook naar wat voor soort lamp je het mooiste vindt. Vooral bij de eettafel wordt vaak gebruik gemaakt van hanglampen. Vintage hanglampen volgens de laatste trends zijn grote ronde lampenkappen. Dit kunnen zowel lichte gladde lampenkappen zijn, als juist donkere matte. Ook de used look mag weer. Wil je in de vintage sfeer blijven, maar ga je liever voor vloerlampen, dan zijn de schijnwerper-achtige lampen erg in trek. Relatief simpele vloerlampen, zonder al te veel tierelantijntjes en met opnieuw een ronde kap. Het is alsof je jaren teruggeworpen wordt in de tijd.

No Comments

Leave a Reply