Interieur

Neem een kijkje in de industriële wereld

Industriele lampen

In steeds meer Nederlandse huishoudens zie je tegenwoordig invloeden van een industrieel interieur terug. Het is een trend die de laatste jaren alleen maar heeft doorgezet. Het lijkt er op dat dit niet een woontrend van korte duur is. De industriële interieur trend is hier om te blijven. Het is daarom hoog tijd dat we eens een kijkje nemen in de industriële wereld. Wat kenmerkt een interieurstijl die gebaseerd is op industriële locaties? Welke kenmerken uit deze wereld kunnen we succesvol toepassen op de interieurs van woonhuizen?

Onafgewerkte meubels en muren

Wanneer we binnenkijken op een industriële locatie, zoals een loods of fabriekshal, dan zien we dat veel aspecten van het interieur onafgewerkt zijn gelaten. Op deze locaties is dit meestal besloten om kosten te besparen. Een dure afwerking om de muren en/of meubels er mooier uit te laten zien is onnodig en brengt enkel hogere kosten met zich mee. Het resultaat is dat muren en meubels onafgewerkt worden gelaten en dit zorgt voor een ruige en stoere look. Veel mensen beschouwen deze look echter als iets moois die zij ook graag in hun eigen huis zouden willen. In huizen met een industrieel interieur zie je dan ook vaak dat delen van de muren onafgewerkt worden gelaten of dat men kiest voor een goedkope afwerking. Ook zien we meubels zoals bedden en kasten van onafgewerkt steigerhout. Deze zijn enorm populair.

Grote lampen van sterke materialen

Een ander kenmerk van een industriële locatie, die we ook vaak in woonhuizen met een industrieel interieur zien, is de aanwezigheid van grote lampen van sterke materialen. In een loods of fabriekshal hangen deze overmaatse lampen natuurlijk om een grote oppervlakte van licht te voorzien. Verder worden bij de vervaardiging van deze lampen sterke materialen als ijzer of staal gebruikt om te zorgen voor een lange levensduur onder zware omstandigheden. In een woonhuis zijn deze eigenschappen niet perse noodzakelijk. Vaak hoeven de lampen een veel kleinere oppervlakte te verlichten en de leefomgeving is een stuk minder schadelijk voor materialen. Toch zien we dat ook deze industriële lampen een belangrijk kenmerk zijn voor een industrieel interieur.  Hiermee willen mensen opnieuw de ruige en stoere look van een industriële locatie in de woning halen. Men gebruikt zelfs vaak originele lampen uit eerdergenoemde industriële locaties zoals fabriekshallen en loodsen. Hiermee kan namelijk de meest authentieke sfeer gecreëerd worden. Dergelijke industriële lampen is waar industrialampen.nl zich in specialiseert.

No Comments

Leave a Reply