Interieur

De nieuwste trends op het gebied van sanitair

Sanitair Trends

Wanneer we bij huizen in Nederland binnen koekeloeren is het altijd leuk om de nieuwste trends waar te nemen. Vaak zien we namelijk dat een grote groep mensen steeds vaker dezelfde beslissingen maken bij het inrichten van een kamer. Dit geldt ook op het gebied van sanitair. De trends die we in dit artikel beschrijven zijn opgesteld in samenwerking met een groep loodgieters. Een loodgieter is namelijk een persoon die bij vele badkamers binnen mag kijken. De nieuwste trends op het gebied van sanitair hebben we onderverdeeld in doelstellingen die mensen graag willen bereiken met hun keuzes. We hebben het dus niet over de nieuwste badkamerkleuren die om het jaar of zelfs om het seizoen veranderen. In plaats daarvan hebben we het over trends die de laatste jaren in opkomst zijn en enkel in populariteit toenemen.

Zuiniger met water

Een sanitair trend die het interieur van steeds meer badkamers bepaald is het zuiniger omgaan met water. Deze trend is ontstaan uit de zorgen die menigeen heeft over het milieu en de rijzende energieprijzen. We zien daarom dat de meeste badkamers worden voorzien van toepassingen waarmee een besparing op water gerealiseerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan waterbesparende kranen en douchekoppen. Ook zie je steeds vaker toiletten die minder water verbruiken tijdens het doorspoelen.

Meer technologie

Overal in huis wordt het leven een stuk makkelijker door het toepassen van moderne technologieën. Ook in de badkamer zien we dat deze trend op het sanitair wordt toegepast. Eerder hadden we het al over toiletten die technologieën gebruiken om water te besparen. Dit kan bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet met water onder druk zijn. De nieuwste modellen toiletten maken van nog meer moderne technieken gebruik. Zo kan een toilet voorzien worden van verwarmde wc-brillen of een bril die automatisch omhoog en omlaag gaat. Een radio of televisie onder de douche is ook al geen zeldzaamheid meer.

Betere ontspanning

De laatste trend op het gebied van sanitair is de toenemende mate van ontspanning die in badkamers mogelijk is. De badkamer wordt steeds meer een plek waar we ons naast kunnen wassen ook kunnen ontspannen. Dit zien we terug in de verschillende soorten sanitair die worden geïnstalleerd. Je ziet steeds vaker een whirlpool, jacuzzi of stoomcabine in een badkamerruimte terug. Deze voorbeelden zijn natuurlijk ultieme vormen van ontspanning die niet voor iedereen haalbaar zijn. Een dubbele gootsteen verhoogd echter ook de ontspanning en het gemak in een badkamer. Dit is wel een toepassing die in steeds meer badkamers wordt geïnstalleerd.

No Comments

Leave a Reply